By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation and analyze site usage. View our Privacy Policy for more information.

Legal design diensten voor bedrijfsjuristen.

Omdat de gebruikservaring van 'legal' zoveel beter kan.

Neem vrijblijvend contact op

Legal design gaat over het verbeteren van de gebruikerservaring van juridische processen en documenten. De manier waarop juridische complexiteit wordt gepresenteerd, maakt een wezenlijk verschil voor de betrokkenheid en het begrip. Het creëren van duidelijke en gemakkelijk te begrijpen documenten helpt bij het opbouwen van vertrouwen en beschermt de onderneming. Wij gebruiken klare taal, voegen een duidelijke structuur en navigatie toe, en gebruiken infographics om juridische complexiteit uit te leggen.

Ons team bestaat uit juristen en ontwerpers. Die combinatie is essentieel. Wij begrijpen de juridische achtergrond van uw vraag.

Voorbeelden van ons werk

Een aantal van onze klanten

PostNL.

Ervaringen van onze klanten

Het is geweldig om te werken met ontwerpers die ook jurist zijn.

Marieke de Hoon
Public International Law & Policy Group, Director Netherlands

Wij gebruiken design niet alleen als vervanging van tekst, maar ook tijdens zittingen, om de rechter en arbiter te informeren. Met behulp van visuals kun je ze echt meenemen in de zaak.

Arbitragespecialist

Ik ben diep onder de indruk van de manier waarop Patroon onze juridische documentatie doorneemt. Ze halen juridische inconsistenties eruit en brengen het terug naar de basis.

Head of Risk & Compliance

Hun teamleden integreren naadloos in onze caseteams. Ze voegen echt strategische waarde toe. Mijn cliënten zijn er dol op.

Advocaat procespraktijk

Patroon kent de druk en onvoorspelbaarheid van de juridische praktijk. Daardoor onderscheiden ze zich.

Charlotte Spierings
Advocaat bij Clifford Chance

Legal design is van onschatbare waarde gebleken voor onze HR-strategie. Het helpt ons om creatieve en out-of-the-box denkers aan te trekken.

Joni Uhlenbeck
CEO bij De Roos Advocaten

Patroon laat keer op keer zien dat een contract niet saai hoeft te zijn. Door af te stappen van de gangbare praktijk worden juridische overeenkomsten begrijpelijker.

Hans Maltha
CEO bij Burst

Rechters gebruiken visuals vaak als uitgangspunt tijdens rechtszittingen om vragen te stellen en argumenten te ordenen.

Roelien van den Berg
Partner bij SSHJ Advocaten

Uitgelicht

De Groene Arbeidsovereenkomst

Bekijk dit project