Case study

Client

Collectief van duurzame organisaties

Duurzaamheid op de werkvloer

Non-profit
Digital
Employment Law
Contracting
De legal design uitdaging
Het aantrekken en behouden van talent is essentieel om de waarde van elk bedrijf in stand te houden en te vergroten. In deze tijd van "the great resignation" wordt het echter steeds moeilijker omdat jong talent steeds vaker wil werken voor een bedrijf dat bekend staat om zijn sociale betrokkenheid.
de uitkomst
Het groene arbeidscontract is een mooi welkomstgeschenk voor deze werknemers: een contract dat uitdrukt waar een bedrijf voor staat en waardoor nieuwe collega's zich welkom en serieus genomen voelen. 

Het stimuleren van duurzaam gedrag is het primaire doel van de arbeidsovereenkomst. Daarnaast helpt de groene arbeidsovereenkomst om toptalent aan te trekken en te behouden.

Sociaal bewuste werknemers die al enige tijd bij het bedrijf werken, zoeken ook vaker naar mogelijkheden om persoonlijk betrokken te raken bij duurzaamheidsinitiatieven op het werk. Hoewel duurzaamheid steeds meer is ingebed in de bedrijfsstrategie en -agenda van grote organisaties, willen werknemers ook actief betrokken zijn. Door samen afspraken te maken kunnen werknemers ook invloed uitoefenen op duurzame veranderingen binnen de organisatie. Duidelijke en begrijpelijke taal in het contract verbetert niet alleen de betrokkenheid van het personeel, maar helpt ook om vertrouwen op te bouwen en de reputatie van het bedrijf te beschermen.

Zinvol werk

Volgens Van de Goorbergh sluit het initiatief aan bij de groeiende behoefte aan zinvol werk en duurzaamheid. Het spreekt haar aan dat het contract concrete prikkels geeft voor groen gedrag. Maatschappelijk verantwoorde ondernemers hebben vaak abstracte duurzaamheidsdoelstellingen. Die zijn moeilijk meetbaar, zo blijkt uit het Jaarverslagenonderzoek 2021 van de Universiteit Leiden. Met dit contract maak je controleerbare afspraken...

Het Financieele Dagblad

Let's connect

Interested to work together? We'd love to get in touch.

Send
Savannah
a message.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Case study