Case study

Client

De Roos Advocaten

Opleidingsprogramma: visueel denken en werken voor advocaten

Education
DIY
Digital
De legal design uitdaging
Hoe kunnen we tekstueel ingestelde advocaten meer in visueel laten denken en werken?
de uitkomst
We ontwikkelden een op maat gemaakte legal design academy. Een trainingsprogramma gericht op het ontwikkelen van de vaardigheden die nodig zijn voor de advocaat van de toekomst.


De Roos Advocaten is een Amsterdams advocatenkantoor dat zich richt op groei, technologie en sociale ondernemingen. De Roos heeft een indrukwekkende groei doorgemaakt en is snel uitgegroeid tot een juridische powerhouse, die concurreert met gevestigde advocatenkantoren. Niet alleen voor cliënten, maar nog belangrijker, voor juridisch toptalent. 

Om De Roos te helpen toptalent aan te trekken en de huidige teamleden uit te dagen, ontwikkelden we De Roos Legal Design Academy. Persoonlijke masterclasses over de methode en theorie van legal design worden gecombineerd met technische trainingen. Zo leren deelnemers zowel de theorie als de tools te beheersen. 

De hands-on opdrachten zijn ontworpen om de praktische implementatie van legal design in het bedrijf te stimuleren. Deelnemers aan de Academy hebben toegang tot het Legal Design Platform. Waar ze eenvoudig juridische infographics kunnen maken. Om hun adviezen, schriftelijke stukken en pleitnota's te verbeteren met bewezen en geteste ontwerpelementen.

Alle templates zijn afgestemd op de behoeften en branding van De Roos Advocaten. Elke advocaat van De Roos neemt deel aan de Legal Design Academy. Dit resulteert in een team dat de kracht van design weet te benutten. Om met behulp van visuals effectief te communiceren met cliënten en rechtbanken, en uit te blinken in projectmanagement.

Maar legal design is meer dan een handig hulpmiddel. Door de vaardigheid van visuele communicatie te leren, kunnen jonge medewerkers hun creativiteit aanboren. En om meer verantwoordelijkheid op zich te nemen en hun rol als contactpersoon voor legal design in hun team vorm te geven.

Legal design is van onschatbare waarde gebleken voor onze wervingsstrategie.

Niet alleen om creatieve en out-of-the-box denkers aan te trekken, maar ook om te zorgen voor uitdagende en dynamische banen.

Joni Uhlenbeck
CEO De Roos Advocaten

Let's connect

Interested to work together? We'd love to get in touch.

Send
Dielis
a message.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Case study