By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation and analyze site usage. View our Privacy Policy for more information.

We zijn praktisch ingestelde idealisten

We zijn praktisch ingestelde idealisten, die weten dat recht toegankelijk kan zijn, en moet zijn. Wij geloven dat recht kan helpen, in plaats van hinderen. We zijn juristen die ook in beeld denken, een ongebruikelijke combinatie in een door woorden gedomineerde wereld. Ons werk biedt ongekende mogelijkheden voor advocaten en (bedrijfs)juristen. Want als je beeld gebruikt in plaats van woorden, wordt elke juridische kwestie ineens een stuk duidelijker. Zo laten we het recht voor je werken.

Ons team bestaat uit juristen en ontwerpers, en die combinatie is essentieel.

We snappen de juridische achtergrond van jouw vraag. Die vertalen we met behoud van de juridische finesses naar begrijpelijk, toegankelijk, en overtuigend design.

Joost van Asseldonk
Lucia Jadudova
Ravenna Buijs
Dielis Delen
Savannah Koomen
Maurits Fornier

Waar wij in geloven

Wij geloven dat elke juridische kwestie gebaat is bij goed design. Wij weten dat een goed vormgegeven contract afspraken verduidelijkt en dat een slim doordacht pleidooi een ingewikkelde zaak verheldert. In welke vorm dat gebeurt, is niet zo relevant. Soms helpt een illustratie, dan een stappenplan, een stroomschema, een video of een infographic. Nee, daar wordt echt niet alles eenvoudig door, zoals ook niet alles in Jip en Janneke-taal kan en hoeft te worden opgeschreven. In veel gevallen zijn juridische kwesties nu eenmaal complex, maar met design leggen we het zo goed mogelijk uit.

Juridische kwesties zijn saai, contracten ingewikkeld, richtlijnen onleesbaar, rechtszaken niet te begrijpen voor een leek? Maar je kunt er nou eenmaal niet omheen? Nee, daar geloven wij niet in.

Wij denken dat het recht een doel moet dienen, en wij helpen daar graag bij, met goed design. Wij zijn creatieve juristen die helderheid scheppen. Wij maken juridische zaken toegankelijk, begrijpelijk, leuk om mee te werken. Echt. Geef ons een contract, algemene voorwaarden, een ingewikkelde feitencomplex of een moeilijke bedrijfsstructuur en we duiken erin, om met een heldere infographic, tekening, video, tijdlijn of ander soort visual boven te komen. In een oogopslag (of twee, kan ook) is het duidelijk. Het resultaat? De rechter is overtuigd, je cliënt volgt veel beter waar je mee bezig bent, collega’s werken graag met je procedures, klanten snappen veel beter waar ze voor tekenen. En steeds is de rode draad: het recht dient een duidelijk doel, en met goed design gaat het recht voor je werken.

In de media

Ervaringen van onze klanten

Het is geweldig om te werken met ontwerpers die ook jurist zijn.

Marieke de Hoon
Public International Law & Policy Group, Director Netherlands

Wij gebruiken design niet alleen als vervanging van tekst, maar ook tijdens zittingen, om de rechter en arbiter te informeren. Met behulp van visuals kun je ze echt meenemen in de zaak.

Arbitragespecialist

Ik ben diep onder de indruk van de manier waarop Patroon onze juridische documentatie doorneemt. Ze halen juridische inconsistenties eruit en brengen het terug naar de basis.

Head of Risk & Compliance

Hun teamleden integreren naadloos in onze caseteams. Ze voegen echt strategische waarde toe. Mijn cliënten zijn er dol op.

Advocaat procespraktijk

Patroon kent de druk en onvoorspelbaarheid van de juridische praktijk. Daardoor onderscheiden ze zich.

Charlotte Spierings
Advocaat bij Clifford Chance

Legal design is van onschatbare waarde gebleken voor onze HR-strategie. Het helpt ons om creatieve en out-of-the-box denkers aan te trekken.

Joni Uhlenbeck
CEO bij De Roos Advocaten

Patroon laat keer op keer zien dat een contract niet saai hoeft te zijn. Door af te stappen van de gangbare praktijk worden juridische overeenkomsten begrijpelijker.

Hans Maltha
CEO bij Burst

Rechters gebruiken visuals vaak als uitgangspunt tijdens rechtszittingen om vragen te stellen en argumenten te ordenen.

Roelien van den Berg
Partner bij SSHJ Advocaten

Een aantal van onze klanten

PostNL.

Uitgelicht

De Groene Arbeidsovereenkomst

Bekijk dit project