Het nieuwe contract voor Butterfly Works.
1/3/2023
5
min. leestijd

Een toegankelijke freelance overeenkomst

Voor Butterfly Works transformeerden we complexe juridische documenten in toegankelijke en visueel aantrekkelijke contracten, waarmee misverstanden worden verminderd.
Joost van Asseldonk

De bestaande juridische documenten van Butterfly Works waren complex, tekstueel en moeilijk te begrijpen. We maakten de opdrachtovereenkomst opnieuw en maakten het document toegankelijker en inclusiever.

Het nieuwe contract was voor de freelancers gemakkelijker te begrijpen en verminderde de kans op misverstanden en geschillen. Bovendien maakten het visueel aantrekkelijke ontwerp en het gebruik van duidelijke taal het contract aantrekkelijker en gemakkelijker te onthouden, waardoor de betrokkenheid van de freelancers bij het project toenam.

Butterfly Works is een stichting met meer dan 20 jaar ervaring in human-centred design. Hun missie is om design thinking en co-creatie te gebruiken om diverse en inclusieve initiatieven te creëren om de SDG's te bereiken. Butterfly Works gebruikt een human-centred methodologie en heeft een sterk track record in productontwikkeling, service design en curriculum design. Butterfly Works co-creëert met partners in meer dan 25 landen, waar zij digitale communicatie oplossingen ontwikkelen voor bewustwording en gedragsverandering, alsmede educatieve oplossingen voor kennis, vaardigheidsopbouw en attitudeverandering.

Een persoon vult een storyboard in.
Ideation at Butterfly Works

De optimalisatie van de freelance overeenkomst bij Butterfly Works laat zien welke impact legal design kan hebben op het toegankelijker en gebruiksvriendelijker maken van contracten.

Een set iconen.
Set of custom icons

Het nieuwe contract werd goed ontvangen door zowel de stichting als de freelancers en hielp de kans op misverstanden en geschillen te verkleinen. Het project benadrukt het belang van een mensgerichte aanpak bij het ontwerpen van juridische documenten en de positieve impact die dit kan hebben bij het werken met partners in het land zelf in de ontwikkelingssector.

Een visuele freelance agreement.