Een tijdlijn met de stappen om beslag te leggen op roerende zaken.
11/5/2023
5
min. leestijd

De transformatie van droge juridische teksten in een levendige, visuele en interactieve leerervaring.

Samen met de Haagse Hogeschool hebben we uniek visueel onderwijsmateriaal ontwikkeld voor het vak ondernemingsrecht.
Joost van Asseldonk

Verduidelijkingvan complexe onderwerpen

Een wirwar van termen als 'beslag', 'derdenwerking', 'de fixerende werking van het faillissement' en 'voorwaarden voor toegang tot de schuldsanering'. Dit was de uitdaging waarmee studenten aan de Haagse Hogeschool werden geconfronteerd tijdens het vak Ondernemingsrecht. Samen met de Hogeschool hebben we een visuele toolkit ontwikkeld om deze juridische knoop te ontwarren: uniek visueel onderwijsmateriaal.

Onze missie was simpel, maar ambitieus: Het transformeren van droge juridische teksten in een levendige, visuele en interactieve leerervaring.

Grip op lastige onderwerpen
Geweldig om te zien hoe de visuals studenten helpen om grip te krijgen op lastige onderwerpen.
Caroline van Kordelaar, Coordinator Legal Tech

Testen door studenten en docenten

De visuals zijn ontwikkeld in samenwerking met docenten van de Haagse Hogeschool, zodat de inhoud naadloos aansloot bij het curriculum. Studenten en docenten hebben de visuals getest, waarna aanpassingen werden gedaan om de gebruiksvriendelijkheid en de inhoud te verbeteren.

Meer inzicht
Het gaf mij inzicht welke wetsartikelen op welk moment in de casus toegepast moet worden.
Student

Succesvol resultaat

Het resultaat was een succes. Studenten gaven aan dat de visuele elementen hen hielpen om de stof beter te begrijpen en dat ze de visuals graag gebruikten tijdens hun studie. De visuals zijn beschikbaar voor alle rechtenstudenten van de Haagse Hogeschool.

Duidelijk, kort en overzichtelijk
Heeft vooral geholpen om weer op te pakken waar het vak over ging. Ik heb de visuals ook vlak voor het tentamen nog doorgenomen. Meer inzicht en de stof gaat meer leven
Student